M3 metrófelújítás – a nyári vágányzár alatti munkálatok (videó)

M3 metrófelújítás

Az M3-as metrófelújítása elérkezett utolsó fázisába, 2023 tavaszától már a teljes vonalon újra közlekednek majd metrószerelvények.

Augusztus 15-én véget ért az a nyolc hétig tartó vágányzár, amely a Göncz Árpád városközpont és a Kőbánya-Kispest állomások közötti szakaszt érintette. A lezárás alatt hosszabb idejű, tartós üzemszünetet igénylő munkálatokat végeztej, a leglényegesebb feladatok ezek közül a Lehel téri kitérő körzet felújítása és a Szabó Ervin téren található diszpécserházban működő munkaállomás korszerűsítése volt. A következő rövid összefoglaló betekintés enged a június végi történésekbe.

A Dózsa György úti állomáson akadálymentesítést (liftek beépíté) végeztek. Az utolsó szakaszban újul meg a Lehel tér és Nagyvárad tér. Korábban ezek az állomások töltötték be a fordító állomások szerepét, így elsősorban még bontási munkálatok zajlanak, valamint szigetelésjavítások és azbesztmentesítések történnek.

A Nyugati pályaudvar, Arany János utca, Deák Ferenc tér, Ferenciek tere állomásokon a mozgólépcsők beépítése és a ferdepályás felvonók szerkezeti kialakítsa eltérő ütemben halad, egyes helyszíneken még az előkészítésnél tartanak más helyszíneken már a beépítés is megtörtént. A gépészeti rendszerek elhelyezése és a burkolatok szerkezeti kialakítása sőt felrakása is párhuzamosan történik.

A következő galériában látható, hogy mi történik az építési területeken!

Forrás és kép: BKV

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek