Letöltendő börtönre ítélték Galambos Lajost

Két év tíz hónap börtönre, és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Budaörsi bíróság Galambos Lajost az áramlopási ügye miatt. A Blikk azt írja, hogy a felbujtóként elkövetett lopásban bűnösnek talált zenész csak a büntetés kétharmadának a letöltése után bocsátható szabadlábra feltételesen.

Feleségét, Boglárkát ellenben felmentette a bíróság kétrendbeli társtettesként elkövetett lopás vádja alól. Az ítélethirdetésre egyikük sem ment el. AZ MTI azt írja, hogy a bíróság  15 millió forint pénzbüntetést is kiszabott Lajcsira, s mintegy 12 millió forint értékben vagyonelkobzást is elrendelt, valamint 5 millió forintos pénzbírságot szabott ki az egyik cégére.

Az ügyészség azzal vádolta a trombitást, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

A bíróság Lajcsi felesége mellett egy másik vádlottat is felmentett, hat vádlottat pedig szintén lopás, bűnsegédlet, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása miatt 1 évtől 2 év négy hónapig terjedő szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélt. Két esetben végrehajtható szabadságvesztést, három vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, egy vádlott pedig pénzbüntetést kapott.

Fröchlich Krisztián, az elsőrendű vádlott ügyvédje a távirati irodának azt mondta, hogy felmentésért, enyhítésért, illetve hatályon kívül helyezésért fellebbeznek az első fokú ítélet ellen.

Forrás: hir24

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek