Itt az új rendelet – Megtöbbszörözhető a rezsicsökkentett árú gázmennyiség

Azok a többlakásos, de egy mérőórás ingatlanokban élők is többszörös kedvezményes árú gázmennyiségben részesülhetnek, akiknek lakása nem minősül sem társasháznak, sem lakásszövetkezeti lakásnak. Erre egy pénteken megjelent kormányrendelet ad lehetőséget. Mutatjuk, hogyan és kiknek lehet igénybe venni a kedvezményt.

Adott még egy plusz rezsikedvezményt a kormány a gázhasználóknak. Az új kormányrendelet bevezeti a családi fogyasztói közösségek fogalmát. Ezt akkor lehet alkalmazni, ha egy társasháznak vagy lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon több, de legföljebb négy „lakás rendeltetési egység” van. Erről a település jegyzője kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítvány köteles kiállítani – olvasható a szeptember 9-én megjelent Magyar Közlönyben.

Az igazolás kiállításakor a ténylegesen kialakult állapotot kell figyelembe vennie, és az épület jogszerű használatát kell vélelmeznie a jegyzőnek. Ez azt jelenti, hogy ennek az igazolásnak a kiadása szempontjából mindegy, hogy a lakások kialakítása, használata egyébként jogszerű-e vagy sem. Ha az ingatlanon több (maximum négy) lakás van, akkor ki kell adni az igazolást.

Forrás: ittlakunk.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek