ELFOGTÁK A GYÚJTOGATÓT

Állatorvosoktól, illetve dögkutakból elszállított tetemeket is preaparált otthon az a férfi, aki egy, a lomtalanítás idején történt tűzeset kapcsán is a kőbányai rendőrök látókörébe került és akinek letartóztatását javasolták a kerületi ügyészségnek. 

A X. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, miután május 28-án éjszaka az Állomás utca 20. és a Halom utca 13-15. szám elé kihelyezett lomtalanítási hulladékot ismeretlenek meggyújtották. A tűz hőhatása annyira erős volt, hogy a Halom utcai ház ablakai megrepedtek. Az elkövetőt a X. kerületi Rendőrkapitányság Készenléti Alosztályának munkatársai felismerték, S. Zsolt ugyanis egy másik ügy gyanúsítottjaként már a látókörükbe került és kamerafelvétel, illetve képek is egyértelművé tették, hogy a két cselekmény elkövetője megegyezik.

A nyomozás részeként házkutatást tartottak S. Zsolt Füzér utcai lakásában, ahol több preparált csontvázat, illetve a fagyasztóban madarak (egerészölyv, énekes rigó) és emlős állatok (vörös mókus, európai őz suta) tetemét találták meg. A hatályos jogszabályok szerint a vadon élő állatok teteme állami tulajdon, birtoklásuk engedélyhez kötött, S. Zsolt pedig ilyennel nem rendelkezett. Mint kiderült, a férfi mellékállásban állattetemek elszállításával foglalkozott, azokat elmondása szerint tudományos érdeklődésből vitte haza, otthon pedig azokat az Állatorvostudományi Egyetemen boncmesterként dolgozó élettársával közösen preparálták. 

A cikk folytatása a kobanya.hu oldalon olvasható

Forrás és kép: kobanya.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek