Bővül a közösségi közlekedés a III. kerületben

A BKK lezárta azt a társadalmi egyeztetést, melynek keretében a 260-as autóbusz és a 923-as éjszakai járat útvonalát és menetrendjét vizsgálták. Az egyeztetés eredményeként 2020. szeptember 1-jétől a 260-as busz végig, Harsánylejtőig közlekedik. A 934-es éjszakai járat pedig augusztus 7-én éjszakától pénteken és szombaton egész éjjel közlekedik.

Ennek eredményeként – a III. kerületi önkormányzat egyetértésével – a BKK a következők szerint fejleszti a III. kerületet érintő közösségi közlekedési szolgáltatást:

  • Harsánylejtő lakóövezet jobb kiszolgálása érdekében 2020. szeptember 1-jétől a 260A járat helyett is a 260-as autóbusz indul, így a vonalon minden busz végig közlekedik Harsánylejtőig, a Citronella utcáig. A fejlesztés által az autóbuszok hétköznap délután 40 helyett 20 percenként, míg hétköznap napközben és hétvégén 60 helyett 30 percenként érintik majd a térséget.
  • A 260-as autóbusz III. kerületi belső útvonala nem változik, továbbra is érinti a Szent Margit Kórházat. A Flórián tér a sűrűn közlekedő 1-es villamossal érhető el, a Kolosy tér és a Bécsi út belső része felé a szintén sűrűn közlekedő budai fonódó villamosokkal lehet tovább utazni.
  • A Czetz János utca környezetében élők lakókörülményeit javítva, a 923-as éjszakai buszjárat jelenlegi, csillaghegyi útvonala állandósul: az autóbusz mindkét irányban a 11-es főút bevezető szakaszán (Rákóczi utca–Batthyány utca) közlekedik, mérsékelve ezáltal a kiemelt pihenőidőszakban – az éjjeli órákban – a kertvárosi lakóövezet belső részének zaj- és környezetterhelését. A Czetz János utca környéke rövid gyaloglással elérhető marad a 923-as járat Rákóczi utcán található megállóitól (a Czetz János köz, az Attila utca és a Bercsényi utca megállókból).
  • Csillaghegy térségének keleti, Dunához közelebb fekvő részének közlekedését segítve – a III. kerületi önkormányzattal egyeztetve – a 934-es járat 2020. augusztus 7-éről 8-ára virradó éjszakától kezdve, teszt jelleggel péntek és szombat éjszaka egész éjjel közlekedik, ezzel biztosítva a 923-as autóbusz által nem érintett területek könnyebb elérését. A bevezetést követő 3-4 hónap után a BKK értékelni fogja a bővített szolgáltatást.

Forrás: obuda.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek