Böszörményi úti omlás: az első kerületi rendőrök nyomoznak

Böszörményi úti omlás: az első kerületi rendőrök nyomoznak

A rendőrséghez beérkezett mind az önkormányzat, mind Balla Judit Zöld bizottsági tag feljelentése a Böszörményi úti irodaház bontásakor történt omlás körülményeinek kivizsgálását kérő feljelentés – azokat össze is vonták.

És mivel a beruházó, a BBSZ Ingatlan 2022 Kft. 100%-ban a kerületi önkormányzat tulajdonában áll, a XII. kerületi rendőrkapitány korrekt módon azonnal elfogultságot jelentett be – ilyen ügyekben ez az általános szokás. A nyomozást tehát az I. kerületi Rendőrkapitányság fogja elvégezni – jelezte a fejleményeket Balla Judit, a Zöld Bizottság tagja.

A nyomozás a Btk. 165.§ (1) bekezdésébe ütköző, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indult.

A bontási munkálatok generálkivitelezője a BBSZ Ingatlan 2022 Kft. megbízásából az ALBA-FÉM Kft. volt, amely a bontással a VIRABEL Kft-t bízta meg alvállalkozóként. A bontást a Mille Ferro Kft-től bérelt bontógéppel és gépkezelővel végeztették. A bontást május 16-án reggel 8 órakor kezdték, az udvarról indulva, a födémtől lefelé. 15 óra 20 perc körül a födém leszakadt és az alatta lévő szintekre esett. A törmelék egy része az épületbe, másik része a Böszörményi útra zuhant. Az omlást követően a Kormányhivatal két munkatársa helyszíni szemlét tartott és a bontást a kárelhárítási munkák kivételével azonnali hatállyal leállították.

Forrás: ittlakunk.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek