Nagyon menő a budai közösségi liget

budai közösségi liget

Hivatalosan is átadták szombaton a budai közösségi ligetet. A tavaly szeptemberben induló 28 000 m2 zöldfelület beruházása a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül készült el. A tömb így egy sport – rekreációs funkciójú közparkká vált.

„A Közösségi Liget megvalósításával javult a városi környezet, a városi élet minősége, új funkciók jöttek létre. A terület komplex megújítása keretében infrastrukturális elemek, tájépítészeti elemek egyszerre újultak meg, valamint egy új épület gazdagítja a parkot” – írta Őrsi Gergely.

A beruházással megvalósult a 450 méter hosszú nyomvonalú, 2 méter széles, 2 sávos gumiburkolatú futókör, a kültéri fitnesz park kibővítése, a kerékpáros KRESZ tanpálya, játszótér létesítése, egyedi tervezésű bútorok kihelyezése, sportterek létesítése: ping-pong és sakkasztalok, pétanque-, röplabda- és kosárlabdapálya, valamint a pavilonépület létrehozása – sorolta a polgármester. Hozzátette: a fejlesztés célja olyan közösségi szabadtér létrehozása, ahol a kialakításra kerülő funkciók bárki által szabadon használhatók.

A teljes cikk az ittlakunk.hu oldalon olvasható!

Forrás és kép: ittlakunk.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek